Приложението за идентифициране на песни Shazam току-що получи актуализация за Android, която ще направи идентификацията по-бърза и лесна. Сега, когато натиснете върху иконата продължително време, ще можете бързо да стартирате търсене на песен, вместо да отваряте приложението и да натискате бутона Shazam.

Уловката тук е, че за да се възползвате от тази функция, Android устройството ви ще трябва да работи с 7.0 Nougat. Добрата новина е, че все повече устройства получават новия софтуер, което ще им позволи да се възползват от новата Shazam функция.

Освен това с актуализацията идват и нови функции, като способността за сканиране на "Shazam кодове" с камера на устройството. Тази нова функция е достъпна и за Android, и за iOS. Shazam кодовете ще намерите върху различни неща - продукти, списания и т.н., – които ще отключват "преживявания с добавена реалност" и други специални неща.

Също така сега можете да създадете нов акаунт, за да запазите вашите Shazam търсения, което означава, че няма да ги загубите, в случай че загубите телефона си.

 

Прочетете и това: Култовата приключенска игра Myst от днес може да се играе на Android устройства