Геймър разкри интересна тайна функция на новия PlayStation Classic. YouTube каналът Retro Gaming Arts публикува видео, в което демонстрира как при свързването на определени USB клавиатури към устройството и натискане на бутона Esc се появява “PCSX меню”, с множество опции за емулация. Между тях са: допълнителни RAM-базирани сейвове за всяка игра, симулирани сканлинии от типа CRT, настройки за прескачане на фреймове, изобразяване на кадрите в секунда и дори възможност за промяна на “региона” на емулацията. Последното позволява игри, работещи на PAL стандарта и ограничени до 50 кадъра в секунда, да преминат към NTSC стандарта и да поддържат 60 fps.

Видеото представя идеята, че всички USB клавиатури са способни да отворят скритото меню, но допълнителни тестове на други потребители разкриха, че само определени клавиатури от високия клас на Corsair и Logitech могат да го активират.

В момента тази тайна изглежда просто като забавно откритие, но всъщност разкрива слаби точки в PlayStation Classic. А тези слаби точки бързо могат да се превърнат в експлойти, от които да се възползват злонамерени хакери.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Кои от вас спечелиха големите награди от гласуването в годишната класация на HiComm

32 | 12.12.2018
Още от Play

Спок е звездата в новия трейлър към втория сезон на Star Trek: Discovery

12 | 14.12.2018