Бивш студент от колежа Saint Rose в Олбъни, Ню Йорк, унищожи компютри за десетки хиляди долари с помощта на т.нар. флашка убиец, която моментално претоварва и „изпържва“ хардуера им. За да увековечи своето злодеяние, човекът е направил прилежно видео как поставя флашката последователно в цели 66 машини в различни части на кампуса, изричайки фразата I’m going to kill this guy.


27-годишният Вишванат Акухота е индийски гражданин с виза за пребиваване в САЩ, завършил успешно своето обучение в колежа през 2017, получавайки магистърска степен за бизнес, като е изучавал и компютърни информационни системи.

Акухота се появява в един от клиповете на колежа във Facebook през 2016 г., като казва, че в крайна сметка се надява да стане предприемач. На въпроса, защо е избрал Saint Rose, отговаря: „Виждам, че в този колеж има много възможности, което ще ме подготви да ги прилагам в живота си за по-добро бъдеще“.

Какви са мотивите на младежа, не става ясно, ясно е само, че не го чака добро бъдеще – отива за 10 години в затвора с глоба в джоба за $250 000. Интересно е, че подобни „убийствени“ флашки може да бъдат намерени и закупени сравнително лесно онлайн в мрежата.

Най-четени
Всички

10 е-коли, които ще може да си купите в следващите 5 години

39 | 23.08.2019
Още от Social

Ето няколко съвета как да спечелите големия фотоконкурс на лятото

0 | 07.08.2019