Намирането на нова работа може да бъде трудна задача. С толкова много сайтове за подбор на персонал следенето и кандидатстването за работа може да бъде едно сложно упражнение на нерви. Но сега има нов начин да наблюдавате какво се случва във вашия район. Търсачката на Google за настолни компютри и мобилни устройства вече ви позволява да търсите нова работа чрез разговорни въпроси като "работни места близо до мен" и "работни места за преподаване". След това ще видите списък с резултати от цялата мрежа, всеки от които включва името на компанията, ролята, часовете и кога е била публикувана обявата.

Можете дори да направите разбивка и да филтрирате по категория, клиент, управление, вид на работа и др. Google също така ще покаже очакваното време за пътуване до работното място, ако в обявата за работа е включена необходимата информация за това.

И едно „Но“! Засега тази функция е достъпна само в САЩ. Google си партнира с LinkedIn, Monster, WayUp, DirectEmployers, CareerBuilder, Glassdoor и Facebook (да, Facebook) за захранване на услугата и е публикувала някои документи, така че други сайтове за работа да могат да направят своите обяви откриваеми чрез услугата.

С това Google Search става още по-полезен инструмент за ежедневните ни търсения на информация.

Най-четени
Всички

iPhone 11 Pro само с 4GB RAM разби Android флагманите в Geekbench

8 | 13.09.2019
Още от Social

Вижте българските снимки от Huawei InFocus Awards

8 | 02.09.2019