Много Twitter потребители бяха разгневени, след като Buzzfeed публикува информация, че през тази седмица социалната мрежа смята да направи преход към алгоритъмно генериране на информация в новинарския си поток.

Според слуха Twitter ще смени своя хронологичен модел за показване на новини, което е била негова отличителна черта от самото създаване на социалната мрежа, и ще започне да използва алгоритъм, който ще филтрира това, което потребителите ще виждат. За сравнение подобен алгоритъм използва Facebook за своя новинарски поток. Разгневените потребители на Twitter дори използваха #RIPTwitter хаштаг, за да изразят своето неодобрение.

В отговор главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси каза, че не се планира такава промяна през тази седмица. Според Джош Щернберг, директор на брандинг съдържанието в NBC News, "източници са го информирали, че всякакви алгоритми ще бъдат строго опционални“. Това означава, че дори по-горе споменатата промяна да се случи, потребителите все пак ще могат да избират дали да я използват, или да останат на сегашната система.

Ще бъде интересно да видим и дали Twitter ще премахне ограничението от 140 символа, за което се заговори преди време. Очаквайте още новини по темата.


Прочетете и това: Uber с ново лого и брандинг

Най-четени
Всички

Изтече дизайнът на PlayStation 5. Разработчик на Codemasters го потвърди (СНИМКИ)

187 | 22.08.2019
Още от Tech

Samsung опитва да поведе вече загубена битка срещу iMessage

1 | Преди 9 ч.