Президентът Тръмп отново се прицели в Google в серия Twitter постове. Най-напред той обвини интернет гиганта в антиконсервативна предубеденост, а след това намекна, че Google е в основата на конспирация, свързана с предстоящите президентски избори през 2020 г.  

Тръмп разкри, че се е срещнал наскоро с президента на Google Сундар Пичай и като цяло разговорът е бил с добър тон. По-късно обаче Тръмп е научил от бивш инженер в Google, че зад кулисите на компанията тече антиконсервативна пропаганда. Нейната цел е да навреди на имиджа на Тръмп, който ще търси преизбиране догодина.

„Всичко това е незаконно. Ще следим отблизо“, написа Тръмп.

Тръмп има своеобразна традиция да критикува и поставя под съмнение дейността на Google и мотивите на компанията. Като кандидат за изборите през 2016 г. той обвини Google, че активно прикрива негативни новини за Хилъри Клинтън.

Независимо че мнозина ще отхвърлят с лека ръка обвиненията на Тръмп заради неговия противоречив имидж, не може да се отрече фактът, че медиите отвъд Океана в последно време масово изповядват антиконсервативни възгледи, влизащи в конфликт с традиционни семейни и морални ценности. Няма съмнение, че с наближаването на президентските избори поведението на гиганти като Google, Facebook и др. трябва да се гледа под лупа, за да не се допусне фалшиво изкривяване на действителността и обществените устои.

Виж още: Нова порция информация за новата операционна система на Huawei