Shazam Lite е нова Android версия на приложението за намиране на музика и филми. Точно като Facebook и Messenger Lite то използва по-малко памет и данни от пълнофункционалните си събратя.

Shazam Lite може дори да намира музика, докато сте в офлайн режим. Приложението ще заеме по-малко от 1 MB пространство в телефона ви. За сравнение пълната версия заема почти 26 MB.

Заради малкото място, което е необходимо за инсталиране на Shazam Lite, то може да работи на по-стари смартфони с много по-малко RAM памет. Това, разбира се, го прави много подходящо за развиващите се пазари, където масово хората не разполагат със скъпи и мощни устройства.

Английска версия на приложението е вече достъпна в Google Play в Индия, Виетнам, Индонезия, Филипините, Нигерия и Венецуела.

Ако се чудите дали олекотената версия ще е достъпна и на други пазари, да, това ще се случи, но все още няма официална дата за разпространение по света.

Ето какво казаха от Shazam във връзка с новото олекотено приложение:

"Ние се фокусираме върху предоставянето на Shazam в области, където свързаността е слаба и достъпът до скъпи устройства е ограничен. Shazam Lite е създадено да задоволи именно тези пазари.“

 

Прочетете и това: Marvel и Netflix обявиха премиерата на Iron Fist с нов тийзър

Тагове: