Leanplum, лидерът в мобилния маркетинг, обяви днес придобиването на Connecto, българска компания, специализирана в маркетингови чат ботове и диалогови системи с естествен език, генерирани от изкуствен интелект. С тази придобивка Leanplum прави следващата крачка в промяната на отношенията между брандовете и техните клиенти. Обединявайки автоматизацията с помощта на изкуствен интелект, разработвана от Connecto, с платформата за мобилна ангажираност на Leanplum, брандовете ще могат да се свържат с клиентите си в реално време чрез широк спектър от свързани преживявания.

Gartner смята, че системите за изкуствен интелект, насочен към емоционалното ни състояние, ще станат толкова развити, че до 2022 г. личните устройства ще знаят повече за емоциите ни, отколкото семейството ни. Чрез AI се създават много подривни технологии, които променят начина, по който взаимодействаме с технологиите.

Маркетингът, базиран на чат ботове и диалогови системи, засича сигнали от клиента в реално време, анализира данните от тях и отговаря на потребителя като част от персонализирана контекстуална стратегия за ангажиране. Клиентите на Leanplum ще се възползват от нови възможности за диалог през всички канали, които мобилните устройства предоставят – push нотификации, чат платформи, гласови асистенти, директни медийни услуги и др.

„Набиращите популярност технологии за взаимодействие в реално време, като гласовите асистенти и чат ботовете оглавяват промяната на маркетинговата комуникация от еднопосочно предаване към двупосочен разговор, казва Момчил Кюркчиев, съосновател и изпълнителен директор на Leanplum. Съдържателните взаимоотношения между компаниите и техните клиенти изискват ангажираност в реално време през множество канали, в различни етапи на потребителския път – и всичко това по изцяло автоматизиран начин. С това придобиване засилваме лидерската позиция на Leanplum като платформата за ангажиране в реално време за компании, които гледат към бъдещето.“

Connecto е основана от ветераните в индустрията Васил Поповски (изпълнителен директор), Радослав Николов (технически директор) и Владимир Русев (директор продажби и бизнес развитие). Това придобиване ще стимулира иновациите в AI, машинното обучение, обработката на естествения език и усъвършенстваните алгоритми в платформата на Leanplum.

„Leanplum и Connecto споделят обща мисия да помагат на компаниите да създават трайни взаимоотношения с контекста, релевантността и влиянието, които клиентите изискват, казва Васил Поповски, изпълнителен директор на Connecto. След като се превърнахме в основен играч в бот екосистемата на Rakuten Viber и си партнираме с компании като Coca-Cola и Visa, сега сме развълнувани от интегрирането на нашите технологии за обработка на естествен език и анализ на настроения във водещата платформа за мобилно ангажиране на Leanplum.“

Leanplum изгражда маркетингов облак от следващо поколение, използвайки уникалната сила на мобилните устройства, за да помага на компаниите да създават дълбоки и значими взаимоотношения с клиентите си. Регистрирайки над 24 милиарда единици мобилна статистика дневно и доставяйки над 50 милиона съобщения на час, платформата на Leanplum предоставя анализи и възможности в реално време, в помощ на маркетолозите при създаването на ангажираност тук и сега и изграждането на значими взаимоотношения с клиентите.

Най-четени
Всички

GTA 6 на PlayStation 5 ще предложи хиперреалистична визия

197 | 16.08.2019
Още от Tech

Motorola one action е първият смартфон с широкоъгълна екшън камера

19 | Преди 19 ч.