Прочутият анонимен бразуър Tor, който ви позволява да влизате в интернет без да ви следят, се сдоби с първото си официално мобилно приложение.  

Tor Browser for Android може да се свали и инсталира Google Play в момента, а ако не искате да афиширате какви точно ги правите,  .APK може да се свали директно от сайта на Tor Project.

Tor, съкращение на “The Onion Router,” е известен с това, че позволява на Windows, Mac, and Linux потребителите да пренасочват трафика си през поредица от мрежи, предотвратявайки следенето на онлайн дейността им. Tor се използва както от активисти, желаещи да останат анонимни, така и от големи компании като Facebook, които искат да осигурят на всички достъп до услугите им.

Трябва да отбележим, че има  и други Android браузъри, поддържащи Tor – такъв например е Orfox, който е построен на същия сорс код като самия Tor Browser. С пускането на tor browser за Android обаче, Orfox ще бъде свален в началото на 2019 г.   Освен че е криптиран и анонимен, Tor за Android блокира опитите на рекламите да ви следят, а бисквитките се изчистват автоматично след всяка сесия.

Най-четени
Всички

iPhone 11 Pro само с 4GB RAM разби Android флагманите в Geekbench

7 | 13.09.2019
Още от Tech

Renault K-ZE е уникално евтин е-кросоувър, стига да сте в... Китай

1 | Преди 19 ч.