Независимо от космическите темпове, с които се развиват модерните технологии, сигурността при дигиталните плащания все още е сериозен проблем за множество компании от всякакъв вид. Истината е, че към днешна дата е изключителен риск за една фирма, независимо от нейния калибър, да не е заделила средства за адекватна киберсигурност.

Средните разходи за киберпрестъпления се увеличават драстично, а с появата на нови заплахи всеки ден рисковете от незащитени файлове са по-опасни от всякога.

„За съжаление хакерските атаки много често остават без разкриване на извършителите“, споделя проф. Георги Димитров, член на УС на Евротръст Технолоджис и първият професор по „Право и информационни технологии“ в България.

Той ще участва на конференцията SECURITY OF DIGITAL PAYMENTS, организирана от Интер Експо Център на 6 март в рамките на единственото в България изложение за сигурност и високи технологии SECURITY EXPO.

„Oт 1 януари 2005 г. до 18 април 2018 г. в Европа има регистрирани почти 9000 случая на кражба и злоупотреба с данни. Няма съмнение, че ситуацията с киберпрестъпността е повече от сериозна“, допълва професор Димитров.

Решения за кибер безопасност?

Към момента най-добрият начин да предпазите вашите средства от различно дигитално естество са интелигентни софтуерни решения, които предотвратяват измамите. В споделената по-горе конференция ще се включи лидерът в софтуера за електронни подписи, цифрова идентичност и борба с измамите OneSpan. На компанията са се доверили повече от половината от топ 100 на финансовите институции в света като HSBC, Deutsche Bank, US Bank, MUFG, Mizuho. В своята презентация мениджър бизнес решения на OneSpan Ралица Митева ще говори за това, как банките могат да се справят с предизвикателствата, използвайки сложен подход към сигурността. Анализът на риска на OneSpan и интелигентната адаптивна автентификация за момента са голямата предпазна стена срещу измамите през цифровите канали за множество потребители.

Решения от ново поколение

НОТО е ново и за щастие ефективно решение от ново поколение, което покрива всички аспекти на риска. Благодарение на своята гъвкавост при боравене с различни по характер и произход данни НОТО предлага на всеки бизнес да приложи собствен Риск, AML и Fraud подход. Мерките срещу изпирането на пари и предотвратяването на измами вече са задължителна част от дейността на всеки бизнес.

Липсата на адекватен механизъм за бърза, но и законосъобразна идентификация беше една от пречките да се даде тласък на използването на модерни методи за дигитални плащания. На конференцията ще бъде представена модерна и сигурна система за електронна идентификация. Любопитен за отбелязване факт е, че се ползва от мобилно устройство, без каквито и да е знания и умения от крайните потребители. Тя позволява цялостна дигитална трансформация на бизнесите и възможност за отдалечено електронно подписване. Системата е обявена за шампион в дигиталната трансформация от ЕК, пример е за революционно решение в сферата на дигитализацията в доклада за развитието на инвестициите на Световния форум в Давос.

Делът на интернет потребителите в България, които са поръчали стоки и услуги по интернет, е 27% при среден дял за ЕС 68%, показва анализ на Европейската комисия за дигитализацията на икономиката и обществото (DESI) за 2018 г. Онлайн банкирането също е услуга, която се ползва от много малка част от населението - 9% от всички потребители в интернет. Бавно се осъществява и възприемането на цифровите технологии от бизнеса.

На крачка от създаването на първите онлайн банки у нас

Финтек индустрията се развива на пълни обороти. На крачка сме от създаването на първите онлайн банки в България. Финтек компанията Paysera, която започна като посредник за евтини междувалутни преводи, вече набира все по-голяма скорост и цели да се превърне в работеща онлайн банка.

„Мобилните плащания все още са нещо ново за българския пазар, но това определено ще се промени“, коментира Константин Джелебов, изпълнителен директор на революционното приложение за плащания от всяка точка по света Phyre.

В Западна Европа, САЩ и най-вече Азия мобилните плащания вече са навлезли широко в ежедневието на хората. Търговските вериги и онлайн търговците са първите, които могат да променят пазара.

След революционното навлизане на Phyre очаквайте премиерата на Phos

На конференцията ще бъде премиерата и на друго приложение, което ще даде тласък на електронните разплащания. Phos като решение ще замести традиционните ПОС терминали. Приложението ще предостави на малки и средни търговци една по-евтина и достъпна за използване алтернатива на традиционните ПОС терминали.

Повече информация за събитието ще откриете на следния адрес.

Феноменални фотографии от архивите на NASA (СНИМКИ)

---

Сушата свърши! Какво ще играем през март?

Най-четени
Всички

GTA 6 на PlayStation 5 ще предложи хиперреалистична визия

197 | 16.08.2019
Още от Social

Какво се случва със Земята – 12.5 милиарда тона айсберг се разтопи за ден

682 | 05.08.2019