„Съдбата“ на Bungie вече е в техни ръце, след като компанията обяви, че преустановява работните си взаимоотношения с гиганта Activision.

Американското студио ще получи правата върху марката Destiny, превръщайки се реално в издател и разработчик на проекта.

Activision от своя страна допълни, че независимо от разцепването между двете компании Destiny 2 ще продължи да получава пълна поддръжка посредством BattleNet. Blizzard сподели потребителите да не очакват каквито и да е проблеми при услугите, които получава Destiny, или някакви геймплейни ограничения.

Activision ще се съсредоточи върху марките, които са 100% притежание на компанията.

В Twitter съобщение Bungie благодари за подкрепата на Activision, допълвайки, че двете Destiny игри и техните експанжъни са играни от 50 милиона играчи.

Апропо, публична тайна е, че взаимоотношенията между двете страни са обтегнати още от старта на разработката на оригиналното Destiny. Двете компании подписаха 10-годишна сделка, включваща издаването на три отделни игри. Първата игра беше комерсиално успешен продукт, но продължението, независимо от по-качествената си изработка, не пожъна очаквания от Activision успех и дори бе част от безплатните месечни игри, които получават абонатите на услугата PlayStation Plus.

Трябва да допълним също, че миналата година Bungie получи финансова инжекция в размер на 100 милиона долара от NetEase. Идеята на подобна инжекция тогава беше студиото да може да разработва и издава самосиндикално своите заглавия. Предполагаме това начинание вече включва и Destiny 2.

Всички новини и истории от CES 2019 на едно място

---

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Samsung Galaxy S10 ще използва специална памет

110 | 13.01.2019
Още от Play

God of War 3 намира неочаквано стабилен нов дом на вашето РС (ВИДЕО)

38 | 14.01.2019