Следващото поколение конзоли бавно, но сигурно наближава и изглежда Sony работи „зад кулисите“, за да е във възможно най-добра позиция преди следващия хардуер на конкуренцията в лицето на Microsoft и Nintendo.

Към днешна дата не е тайна за никого, че PlayStation 5, или както Sony решат да нарекат официално следващата си конзола, е в процес на разработка. Главният изпълнителен директор на Sony – Кеничиро Йошида, още миналата година потвърди това, като заяви, че хардуер от следващо поколение е „нужен“.

До момента сме получавали различни слухове за разработчици, получавали брифинги относно спецификациите на предстоящата конзола, като е известно, че първоначалните девкитове са били с доста алтернативен хардуер спрямо това, което ще открием във финалната версия на конзолата.

Апропо според китайския анализатор Даниел Ахмад, който често пъти има солидна вътрешна информация, студията на Sony (Naughty Dog, Santa Monica и т.н.) вече работят върху игри за предстоящия PS5.

“Като цяло основният фокус за Sony [и техните разработчици] е върху PS5. Още е прекалено рано да се говори за новото поколение конзоли, но бих могъл да си представя, че ще чуем доста слухове по време на GDC (Конференция на разработчиците на игри) през март.“

Друго интересно нещо, което Ахмад разкри, е, че Sony имат необявени, базирани върху съществуващи заглавия игри, върху които се работи от известно време. Те вероятно са били планирани за PlayStation 4, но Ахмад твърди, че от страна на Sony „има желание да бъдат разработени или за PS4 и PS5, или изцяло за следващото поколение конзоли“.

За момента липсва яснота кои точно са тези заглавия. Имайки предвид, че Sony за пръв път ще пропуснат Е3 тази година, вероятно засега няма да получим големи новини за предстоящи игри – компанията ще ги пази за специалното събитие, на което ще бъде официално разкрито съществуването на новата конзола.

9 човешки органа, от които вече не се нуждаем

---

Спадът в продажбите на iPhone вече с ясно изражение. Числата са стряскащи

Тагове: