The Legend of Zelda: Breath of the Wild излезе за Wii U и Nintendo Switch миналия петък и стига да не сте били напълно откъснати от интернет пространството, със сигурност сте чули, че играта е страхотна.

Е, ако не разполагате с нито една от двете конзоли, но имате доста мощно РС, може да се пробвате да я подкарате на емулатора Cemu за Wii U.

В мрежата вече се появи видео, което показва как емулаторът подкарва Breath of the Wild на конфигурация с процесор i7-4790K и видеокарта GTX 780. Разбира се, "подкарва" и "може да се играе" са съвсем различни неща. Във видеото на Exzap играта върви с около 10-15 кадъра в секунда, което не е достатъчно. Има множество гличове, проблеми с физичния енджин и като цяло в този си вид приключението не може да се играе нормално.

Като при всяка конзола емулацията е особено комплексен процес и фактът, че просто ще използвате по-мощен процес, не гарантира автоматично нищо. GameCube/Wii емулаторът Dolphin бе създаден през 2003 г. и едва наскоро достигна пълна съвместимост с всяка GameCube игра. Разбирането на архитектурата на Wii U ще отнеме доста време и за да върви Breath of the Wild с 30 кадъра в секунда, Cemu ще трябва да претърпи още оптимизации.

А мечтата да препускате гордо през света на играта в 4К с 60 кадъра в секунда... е, по-добре засега я оставете на заден план.

Виж още: Nintendo Switch: обещанието е спазено

Тагове: