Нова Star Wars игра от BioWare изглежда като сбъдната мечта за милиони геймъри, а темата е особено актуална в светлината на скорошната новина, че ЕА прекратява работата по следващото високобюджетно Star Wars заглавие. Според нова информация канадското студио всъщност е искало многократно да направи нова част от култовата ролева поредица Knights of the Old Republic само за да се сблъска с постоянното нежелание на ЕА да даде зелена светлина на проекта.

Точно така, трябва да благодарим на издателя за това, че до ден-днешен не сме видели нова KOTOR игра.

Изглежда, че шефовете на ЕА всъщност никога не са били особено развълнувани от дългогодишния лиценз за Star Wars и не са гледали с добро око на идеята да се работи едновременно по прекалено много игри от вселената. Това донякъде би обяснило защо ЕА не се старае особено с тези игри за голямо разочарование на феновете, залагайки на недолюбвани елементи и тривиализирайки игрите в опит за евтина печалба.    

Така очевидно в обозримо бъдеще KOTOR ще принадлежи единствено на поколението конзоли отпреди над десетилетие и модерните смартфони, а BioWare ще търси други начини за реализация. Студиото вече многократно изтъкна, че предстоящата игра Anthem е заглавието, което винаги е искала да направи, макар сега да разбираме, че то неколкократно се е опитало да се върне към може би най-обичаното тяхно заглавие, създавайки нещо ново и различно извън поддръжката на своето ММО Star Wars: The Old Republic.

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове: