Имотите в реалния живот вървят постоянно нагоре, но запитвали ли сте се колко би струвала една къща от популярна видеоигра, ако трябва да я купите наистина?

И аз не съм, но английската компания за недвижими имоти L&C Mortgages явно има достатъчно време, за да направи подробен анализ на реалната стойност на имотите от гейм хитове като Skyrim, Fallout, Zelda и The Witcher 3.

Използвайки дълбоки познания от света на съответната игра (виртуалната ѝ икономика, цените на провизии, оръжия и др. стоки) и конвертирайки виртуална в реална валута, компанията оценява, че къща от света на Skyrim например ще струва само 9242 лири. Е, това все пак се отнася за по-схлупените къщурки от фентъзи света на Bethesda; най-скъпите там струват 46 000 лири.

Къща, която във Fallout 4 струва 2000 капачки, на живо ще струва също едва 652 лири. Напълно обзаведена, къщата на Линк от The Legend of Zelda: Breath of the Wild се оценява на 53 082 лири. Анализът не е пропуснал и имотите от Grand Theft Auto 5, които също са в долари, така че трансформацията е лесна. Скъп имот от The Witcher 3, който върви със собствени лозя, отива над 900 000 лири.

Най-скъпи обаче биха били имотите в ММО-то Final Fantasy 14, които ще струват десетки милиони заради огромното търсене. Това е така, защото в света на играта има само четири жилищни района.

Най-четени
Всички

iPhone 11 Pro само с 4GB RAM разби Android флагманите в Geekbench

8 | 13.09.2019
Още от Play

Netflix грабна млада звезда от Stranger Things за нов филм

0 | 12.09.2019