Маркетинговата компания SuperData потвърди нещо, което предполагахме – новата Battle Royale игра Apex Legends е имала най-успешната премиера в историята на безплатните игри. Навлизайки в подробности, Apex Legends e генерирала 92 милиона долара от микротранзакции през всички платформи, на които е достъпна, като най-големи са приходите от конзоли.

Въпреки това Fortnite все още изпреварва Apex Legends в класацията за приходи, което  е нормално, защото шареният шутър е наличен от доста по-дълго време.

Най-продаваната нова игра за февруари е Anthem, която е донесла над 100 милиона долара на своите издатели от ЕА. Други 3.5 милиона долара са генерирани от микротранзакциите в нея.

Същевременно популярната игра с карти Hearthstone отчита най-голям спад в приходите си като за февруари те са с 52 процента по-малко отколкото за същия период миналата година. Това се дължи на засилената конкуренция в жанра и на преумората от самата игра.

Накрая, NBA 2K 2019 бе критикувана много за своите микротранзакции, но изглежда, че баскетболната симулация се е представила доста по-добре от своя предшественик. По данни на SuperData, микротранзакциите в NBA 2K са скочили с 42 процента спрямо тези в NBA 2K 2018, което е един от най-големите скокове при ААА игрите в последно време.  

Ето най-популярните РС, конзолни и мобилни игри в света за февруари 2019 г.:

Тагове:
Най-четени
Всички

iPhone 11 Pro само с 4GB RAM разби Android флагманите в Geekbench

7 | 13.09.2019
Още от Play

Netflix грабна млада звезда от Stranger Things за нов филм

0 | 12.09.2019