Поредният феномен в онлайн гейминга вече е тук и се нарича DotA Auto Chess. Играта има над 5 милиона активни играчи, чийто едновременен брой я прави едно от най-играните заглавия в Steam в момента.

Новият мод се нуждаеше само от една седмица, за да увеличи броя играчи от 4 на 5 милиона, което означава, че той е събрал над 1 милион играчи за впечатляващо кратко време.

Пост в reddit подсказва още, че бройката едновременни играчи също продължава да расте. Към момента тя е около 140 000 души, което с лекота поставя DotA Auto Chess в топ 5 на Steam. PUBG, CS:GO и самата Dota 2 са пред нея, но играта изпреварва с лекота GTA V, Warframe и Rainbow Six Siege.

Въпреки името си DotA Auto Chess няма почти нищо общо с популярната MOBA игра, нито с древната настолна игра. Макар че ако познавате DotA  ще имате малко предимство, това не е задължително тъй като DotA Auto Chess прилича повече на походова стратегическа игра. Нещо повече, тя е доста сложна, предвид че е създаден от фенове проект.

Китайският издател Tencent обяви, че има интерес да издаде DotA Auto Chess за мобилни устройства, но разработчиците засега нямат такива планове, нито са склонни да продадат концепцията си.

Колко издръжлив е Galaxy S10? Този тест демонстрира нагледно (ВИДЕО)

---

MADE IN CHINA: Китайските открития, които промениха света

---

Сушата свърши! Какво ще играем през март?

 

Тагове: