Tesla е почти готова да започне да доставя Model 3s, оборудван с AWD двумоторна опция. Изпълнителният директор на компанията Илон Мъск обяви спецификациите и ценообразуването на новите опции в Twitter. Performance версията на Model 3 ще е оборудвана с 20-инчови джанти, спойлер от въглеродни влакна, черно-бял кожен интериор и специално подбрана опция с два мотора - всичко това на разположение за 78 000 долара, добавяйки допълнителни разходи за AutoPilot.

Мъск каза, че цената му е "почти" същата като BMW M3 (базовият модел започва от 66 500 долара), но се предполага, че е по-бърз с 15 процента (3.5 секунди ускорение от 0-100, 250 км/ч максимална скорост, 500 км пробег) - достатъчно, за да изпълни обещанието, че Model 3s ще "бие всичко в класа си на пистата".

Ако не търсите всички подобрения, а просто добавяне на втори мотор за задвижване на всички колела (и допълнителна надеждност - Мъск каза, че единият може да управлява колата, ако другият се счупи), това е опция, която струва допълнителни 5000 долара, точно както при Model S. Сравнен със стандартния седан от 0 до 100 км/ч от 5.1 до 5.6 секунди и максималната скорост от 210 км/ч, този вариант може да стане за 4.5 секунди и да достигне максимална скорост от 250 км/ч.

Доставките за двумоторни Модел 3 ще започнат през юли. Ако искате този черно-бял интериор само с един източник на енергия, той ще бъде наличен в рамките на няколко месеца.