Lightning Motorcycles, създател на скоростния рекордьор LS-218, обяви първия си електрически мотоциклет, предназначен за серийно производство. При начална цена от 13 000 долара Lightning Strike наистина оправдава името си: той може да развие до 240 км/ч и да измине над 200 километра с едно зареждане.

И да, тази максимална скорост е по-висока от конкурента Harley Davidson LiveWire, въпреки че новото е-предложение на иконата ще струва цели 30 000 долара.

Освен това Lightning Strike поддържа технология за бързо зареждане, която пълни батерията само за 35 минути. Машината трябва да излезе на пътя през март, когато ще научим повече за останалите параметри и ще я видим как изглежда в завършен вид. Засега Lightning предлага само тийзъра, който виждате тук.

Lightning Strike ще се конкурира и със Zero SR на Zero Motorcycles, който е с 3500 долара по-евтин и има подобен пробег. За да докаже, че е сериозна да посрещне потенциалното търсене, Lightning наскоро се премести в по-голямо съоръжение в Сан Хосе, където планира да увеличи производството на супербайка LS-218 и (вероятно) също ще произведе Strike.

Най-четени
Всички

10 е-коли, които ще може да си купите в следващите 5 години

38 | 23.08.2019
Още от Tech

Новите iPhone-и най-сетне с бързо зареждане по USB-C?

19 | 24.08.2019