Електрическите скутери се оказват не само атрактивно, но и доста опасно возило. Според нов доклад през изминалата година само в САЩ са отчетени поне 1545 инцидента, при които хора са били лекувани от контузии, свързани с е-скутери. Не става въпрос само за дребни неща; сред диагнозите са сътресения, счупени кости, травма на главата и дори мозъка, както и фрактури на носа.

Данните са събрани от 110 болници в 47 града, където функционират компаниите за е-скутери Bird и Lime. Нещо повече, поне 4 са смъртните случаи, свързани с е-скутери. Според здравните работници броят на контузиите е „безспорно доста висок“. Като за ново средство за придвижване все още няма ясни статистики в здравните заведения, но е ясно, че бързоногите машинки се превръщат в доста опасен участник в движението.

Основната причина за инцидентите е фактът, че много малко водачи носят каска. Самите Lime и Bird са раздали десетки хиляди каски, но поради хаотичния начин, по който работи споделеният транспорт със скутери, няма механизъм, който да осигурява задължителна приемственост за каската, която върви с машината.

Власите в Калифорния приеха нов закон миналия месец, според който лицата, управляващи скутери, са задължени да носят каска. Другата основна причина за инцидентите са хардуерни дефекти по самите машини.  

Изненадай любимия с дигитален подарък: Windows и Office лиценз от GoodOffer24 

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Samsung Galaxy S10+ с 12 GB RAM счупи Android рекорда за бързина

208 | 16.02.2019
Още от Tech

Хакер продава данните на един милиард души в Dark Web

0 | Преди 7 ч.